Haber Ara

28 Haziran 2012 Perşembe

Hasret Çekenlere Katıklı(İçli) Ekmek :)


Beldemizin vazgeçilmez tatlarından biri olan katıklı ekmeğin yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Resimler özleyenler ve hasret çekenler için, eminim kokusu burnunuza kadar geliyordur. {YeditepeBezge}

Yapılışı ve Resimler için Devam'ı tıklayınız.

MALZEMELER
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar ılık su
  • 1 kg lor yada çökelek
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Zahter
  • Reyhan
  • 1 su bardağı susam
  • Kimyon
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp güzel yumuşak bir hamur yapınız. İç harcı için soğanı incecik kesin. Üzerine tuz, lor peyniri, biber salçası, pulbiber, susam, reyhan, zahter ve taze kekiği (bulamazsanız kuru kekiği) ilave edin. Üzerine zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın. Tandır'da veya fırında pişirilebilir
 





Hiç yorum yok: