Haber Ara

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Yeditepe Belediyesi 3 Önemli Projeyle Kapanıyor

Büyükşehir Belediyesi olacak iller arasındaki Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı 3 belde belediyesi yeni dönemde kapanacak..

Karaköse, Kışlak ve Yeditepe belde belediyeleri 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediyelik statülerini kaybederek büyükşehir belediyesinden hizmet almaya başlayacak.

Eski AK Parti Yeditepe Belde Başkanı Ömer Güven, belediye kapanmadan önce Yeditepe için bazı güzel projelerin tamamlanacağı müjdesini verdi. Güven, "Yayladağı Yeditepe (Bezge) arasındaki 9 kilometrelik yolun yapımı 2012 Eylül ayı içerisinde başlayacak. İhalesi Kan İnşaat tarafından alınan 12 metre genişliğindeki yolun yapımı Haziran 2013'te tamamlanacak. Yol yapımı için firmaya 11 bin 500 milyon, kamulaştırmalar için ise vatandaşlara 5 bin 500 milyon ödenecek.'' dedi.

Beldeye bir de gençlik parkı yapılacağını söyleyen Güven, ''Yeditepe merkezde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda sökülen eski ilkokulun bulunduğu alana çok amaçlı bir gençlik parkı yapılacak. 2012 Eylül ayında yapımına başlanacak parkın içerisinde, yaz aylarında yapılacak düğünler için yazlık düğün salonu, bir süs havuzu ve halka açık çay bahçesi projesi hayata geçirilecek. Belediye binası ve arka kısmında bulunan lojmanların önüne kapalı pazar alanı yapılacak.'' açıklamasını yaptı.{YeditepeBezge}

Hiç yorum yok: