Haber Ara

8 Eylül 2012 Cumartesi

Hatay’a 2. Nato Radar Üssü

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Türkiye Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Cebel-i Akra (KELDAĞ) zirvesinde yapımına başlanan uydu sistemli radar üssü’nün Nato tarafından yapıldığı ve ABD tarafından aktif olarak kullanılacağı iddia ediliyor.

Hatay’ın Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan ve Türkiye Suriye sınırının sıfır noktasında yer alan faal olmayan volkanik dağ olma özelliğini bulunan Cebel-i Akra (KELDAĞ) ‘a yeni bir radar üssü yapılıyor. 2006 Yılında Amanos dağlarında yine Nato tarafından Kisecik mevkinde kurulan uydu sistemli radar üssü tam kapasite ile çalışmaya devam ederken bu kez sınırın sıfır noktasına ikinci bir radar üssü kurulmasının kararı verildi ve yapımı için start verildi. Antik adı Silpiyus Dağı olup, yerel halk tarafından Cebel-i Akra olarak bilinen Akdeniz’in güneydoğu köşesinde hemen deniz kıyısından yükselen Keldağ’ın yüksekliği 1740 metredir.

 Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Türkiye sınırına radar üssü kuruyor haberinin ortaya çıkması endişe ile karşılanırken, sonrasında Keldağ’a Nato tarafından radar üssü kurulmasına başlanması bölgedeki tansiyonun giderek artmasına neden oluyor.

Haber ve Resimler Hatay Press Sitesinden alınmıştır..

YeditepeBezge

Hiç yorum yok: